У Зеленського ніяк не відреагували на прохання дружини заарештованого росіянами проукраїнського журналіста Єсипенка посприяти його звільненню

  У апараті президента Володимира Зеленського ніяк не відреагували на прохання дружини заарештованого в Криму журналіста Владислава Єсипенка посприяти його звільненню, пише видання Крим.Реалії.

 

  Дружина заарештованого в Криму фрілансера Радіо Свобода (проект Крим.Реаліі) Владислава Єсипенко – Катерина – здивована байдужістю апарату президента України Володимира Зеленського, які аж ніяк не відповіли на її прохання посприяти у звільненні Владислава та внесення його до списку громадян, яких можуть повернути на материкову частину України в внаслідок обміну військовополоненими.

 

“Було оприлюднено мною звернення на Facebook, також я відправила ”Укрпоштою“ лист на Банкову. Зі мною ніхто не зв’язувався [реакції на звернення] не було ніякої”, – сказала Єсипенко.

 

Нагадуємо:

  Владислава Єсипенка затримали співробітники ФСБ 10 березня в районі села Перевальне разом з мешканкою Алушти Єлизаветою Павленко. У машині Єсипенка, стверджують російські правоохоронці, під час огляду знайшли саморобний вибуховий пристрій.

 

  12 березня Київський районний суд Сімферополя заарештував Єсипенка на два місяці за підозрою в незаконному виготовленні вибухового пристрою частина 1 статті 223-1 Кримінального кодексу РФ. Павленко, у якої силовики провели вдома обшук, проходить у справі як свідок.

 

  16 березня ФСБ заявила, що Єсипенка затримали, “щоб не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб”. А також, що він збирав інформацію “про місця масового перебування людей і життєзабезпечення” на замовлення Служби зовнішньої розвідки України. У міжнародній організації “Репортери без кордонів” висловили стурбованість у зв’язку з можливими тортурами затриманого в окупованому Росією Криму українського журналіста проєкту Крим.Реалії Владислава Єсипенка і закликали його звільнити,

 

  Увечері того ж дня президент “Радіо Свобода” Джеймі Флай визнав, що Владислав Єсипенко співпрацював з проектом Крим.Реалії в якості фрілансера, знімаючи відео і фото в Криму, і закликав Росію негайно його звільнити.

 

Нагадуємо: