В Україні зафіксовано 16425 випадків COVID-19 (ВІДЕО)

Згідно з даними ВООЗ, у деяких країнах, де зняли карантинні обмеження, зафіксовано сплеск випадків COVID-19. Тож пам’ятайте, що пом’якшення карантину в Україні – це не привід знімати маски та збиратися компаніями!

 

А в Україні станом на 9:00 13 травня зафіксовано 16425 випадків COVID-19, з них: летальних – 439, одужало – 3716 пацієнтів. Приріст захворюваності за даними ЦГЗ за добу склав 402 нові випадки.

 

Міністерство охорони здоров’я планує на цьому тижні представити алгоритм зняття карантинних обмежень. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“У нас є чіткий алгоритм зняття обмежень… це показники, які будуть впливати на пом’якшення карантину. Також, згідно з цими показниками, у нас є прогнозовані дати, коли ми можемо досягати цих показників, в які дати… Це контрольовані дати, які ми розробили для себе 22 травня, 1 червня, 11 червня… Я думаю, на цьому тижні, буквально сьогодні-завтра ми презентуємо це все”, – розповів Степанов.

За його словами, МОЗ буде звертатися до уряду, щоб було затверджено це відповідною постановою.

Також міністр охорони здоров’я України Максим Степанов висловив сподівання, що процес виплат надбавок медикам за квітень розпочнеться на цьому тижні. Степанов нагадав, що у тарифі на лікування COVID-19 у МОЗ закладена виплата заробітної плати в 300% у повному обсязі.

Медична система в Україні не перевантажена хворими на коронавірус, задіяно всього 6,1% апаратів ШВЛ з загальної кількості підготовлених. Про це заявив на позачерговому засіданні ВР під час години запитань до уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє УНН.

“Наша медична система не перевантажена хворими. Перебувають в готовності 2271 апаратів ШВЛ, в лікарнях першої черги, це є 240 визначених лікарень, з яких задіяно 138 апаратів, це 6,1% від підготовленої кількості. 381 заклад охорони здоров’я перебуває в готовності на загальну кількість 33 669 ліжкомісць для лікування COVID-19. 26 301 ліжко в закладах охорони здоров’я першої хвилі, з яких зайнято хворими на коронавірус 3367, в інших закладах охорони здоров’я 162 ліжка зайняті хворими на коронавірус”, – сказав Шмигаль.

І на завершення огляду, можливо, несерйозна інформація про те, як в США поставилися до людей, що втратили роботу через пандемію.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vhaowU29Mz4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1meG3fatIjLpOTrT9Kq9UoVoS1IF6lMU3QPLfpACeyqP57nK9gdqhAKbE