На Одещині ЗСУ тренувалися захищати морське узбережжя (ФОТО)

Військовослужбовці 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу упродовж 19-20 січна провели тактико-спеціальні навчання в Одеській області. Метою маневрів стало відпрацювання захисту ділянки морського узбережжя від можливого десанту противника. 

 

Про це повідомляється на сторінці бригади у Фейсбук. 

 

Зазначається, що  20 січня о 5 ранку, бригада отримала сигнал і підрозділи вирушили по вихідним районам. Підрозділи бригади зайняли оборону десантно-доступних ділянок узбережжя від Коблево до Чорноморки, розмістивши бойову техніку та створивши систему вогню.

 

“Під час проведення навчання на території морського вокзалу, перевірити бойову готовність приїхав Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський та Командувач Оперативного командування “Південь” генерал-майор Андрій Ковальчук”, – йдеться в повідомленні. 

 

У 28-й бригаді імені Лицарів Зимового Походу акцентують, що основною метою занять було навчання командирів всіх рівнів та штабів в ланці бригада – батальйон з якісного планування дій з прикриття ділянки морського побережжя та удосконалити практичні навички командира та штабу бригади, командирів і штабів батальйонів у прийнятті рішення за обставинами, що склалися, управлінні підпорядкованими підрозділами під час виконання бойових завдань у реальних умовах.

 

 

 

 

Нагадуємо: