Російські ЗМІ стверджують, що їхній корабель налякав американський есмінець

  Російські ЗМІ, з посланням на Міноборони Російської Федерації,  15 жовтня 2021 року повідомили, що есмінець США спробував перетнути російський держкордон у районі затоки Петра Великого. Москва вважає територію затоки Петра Великого такою, яка належить їй. Але  США не визнають цього і вважають російськими водами тільки 12-мильну зону вздовж берегової лінії.

 

  Для «запобігання перетину держкордону» до американського есмінця попрямував російський протичовновий корабель Тихоокеанського флоту “Адмірал Трібуц” і після кількох попереджень потім почав «витісняти» американський есмінець з «російських вод».

 

  Після «інциденту» в Японському морі до Міноборони РФіі викликали американського військового аташе в Москві. Йому вказали на «непрофесійні дії екіпажу есмінця Chafee», обізвавши їх «грубим порушенням Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та російсько-американського міжурядової угоди про запобігання інцидентів у відкритому морі і в повітряному просторі над ним 1972 року».

 

  У США вважають, що заява Міноборони РФіі про те, що американський есмнець Chafee намагався перетнути російський держкордон в Японському морі повністю не відповідає дійсності.

 

  У повідомленні Тихоокеанського флоту ВМС США відзначається, що есмінець Chafee проводив «звичайні операції» в водах Японського моря, коли російський військовий корабель наблизився до нього на відстань приблизно 65 ярдів (близько 60 метрів). В цей час Chafee готувався до «польотним операціями». З американського есмінця прапорами показали, що з палуби готується злітати вертоліт, тому корабель не може змінити курс і швидкість. У відповідь екіпаж «Адмірала Трібуца» повідомив, що в районі проводяться навчання зі стрільбами. Після отримання цього повідомлення на Chafee скасували зліт вертольота і американський корабель змінив курс.