Почав працювати створений на базі РНБО Центр протидії дезінформації

  Почав працювати Центр протидії дезінформації, створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року, яке було введене в дію указом Глави держави від 19 березня 2021 року № 106/2021. 02 квітня Президент України В.Зеленський призначив керівником ЦПД Поліну Лисенко. Даний Центр створено з метою протидіяти загрозам національної безпеки та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з ворожою пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

 

  У вівторок, 06 квітня 2021 року, керівниця Центру Поліна Лисенко під час презентації розповіла про головні завдання роботи очолюваного нею новоствореного органу.

 

  “Наш офіс знаходиться в Офісі Президента, в ситуаційному центрі… Центр є робочим органом при Апараті РНБО, тому за допомогою РНБО вже створено Єдину інформаційну моніторингову базу, куди ми отримуємо постійний моніторинг інформації від державних органів, а також куди ми отримуємо певні алерти (сповіщення) на випадки, які виникають і які можуть завдати шкоди національній безпеці. Ми вже працюємо”, – сказала вона.

 

  Головними завданнями Центру Поліна Лисенко назвала наступні:

  • Створення цілісної політики держави з протидії інформаційним загрозам;
  • Побудова системи стратегічних комунікацій;
  • Протидія спеціальним інформаційним операціям держави-агресора та контрольованих нею структур;
  • Створення інтегрованої системи оцінки інформаційних загроз та оперативного реагування на них;
  • Боротьба з деструктивною пропагандою та дезінформацією;
  • Розвиток взаємодії держави та інституцій громадянського суспільства щодо протидії інформаційним загрозам нацбезпеці;
  • Формування позитивного іміджу України у світі;
  • Підвищення медіаграмотності суспільства.

 

  Основними етапами роботи Центру є збір інформації (відкрита інформація, а також інформація з обмеженим доступом), її аналіз, а також реагування на неї, зазначила керівниця.

 

Нагадуємо: