На уламках літака польського президента Качинського було знайдено залишки вибухівки

Антоній Мацеревич, який очолює підкомісію з повторного розслідування причин катастрофи Ту-154М над Смоленськом у 2010 році, заявив, що на уламках літака  було знайдено залишки вибухівки. Марцевич у 2015 – 2018 роках очолював міністерство національної оборони Польщі. 

 

“Головна теза, а точніше правда, є такою, що літак був знищений в результаті вибуху”, – заявив Мацеревич.

 

При цьому Мацеревич утримався від заяв щодо того, хто саме міг підкласти вибухівку, наголосивши, що комісія не має слідчих повноважень, а встановити причетних має прокуратура.

 

Також депутат додав, що напередодні 11-ї річниці катастрофи комісія планує представити польській та міжнародній громадській думці “важливу інформацію” щодо звіту з причин катастрофи.

 

10 квітня 2010 року поблизу смоленська сталася катастрофа літака Ту -154М президента Качинського, який, разом з польською делегацією, мав взяти участь у заходах, присвячених 70-й річниці масового вбивства СРСР польських офіцерів у Катині.До складу делегації входили, зокрема, президент Лех Качинський і його дружина Марія, військове керівництво країни та останній президент Республіки Польща у вигнанні Ришард Качоровський. Усього загинуло 96 осіб. 

 

Нагадуємо: