Підсумки війни в Нагірному Карабаху: російські ЗРК “Тор” продемонстрували “нульовий результат”

 Російська пропаганда позіціонує ЗРК “Тор”, як ефективний засіб боротьби з безпілотниками. Російські експерти майже проголосили комплекси «Тор» винищувачем турецьких дронів Bayraktar TB2. Та, під час 44-денної війни в Нагірному Карабаху, ці комплекси не збили жодного  ударного БПЛА Bayraktar TB2, продемонструвавши нульову ефективність. Натомість азербайджанські ЗС за допомогою турецьких дронів знищили аж п’ять комплексів ЗРК “Тор”.

 

«Один Bayraktar TB2 був збитий «системою невстановленої моделі». Російське озброєння, яке перебувало у Вірменії, виявилося абсолютно неефективним в цьому конфлікті », – ризикнули повідомити деякі російські ЗМІ.

 

 Аналітики звертають увагу на той факт, що вірменські війська протиповітряної оборони, оснащені російським озброєнням, так і не змогли забезпечити прикриття бойових частин, що призвело до розгрому вірменських військ і великих втрат як в живій силі, так і в бойовій техніці. До складу знищеної вірменської техніки увійшли 5 комплексів ЗРК “Тор”, 2 комплекси ЗРК «С-300», а також новітня російська розробка «Нєбо».

 

Фахівці зазначають, що російські системи ППО просто не бачили турецькі дрони.

 

Не відстають від ЗРК “Тор” і грізні російські «Іскандери». Жодна з чотирьох випущених вірменами російських ракет «Іскандер» так і не змогла влучити в ціль на території Азербайджану.

 

Не зважаючи на заяви про те, що «Іскандер» є високоточним озброєння, виявилося, що в ході використання тактичного ракетного комплексу вірменськими формуваннями, ракети просто «розминулися із ціллю», в одному з випадків – не менше ніж на шість кілометрів.

 

Щось подібне можна було спостерігати півроку тому і в боях на території Лівії.

 

Нагадуємо: