«Хто, як не ми?»: «кіборг» йде у депутати, щоб вивести патріотичне виховання молоді на принципово новий рівень

 25 жовтня виборці Миколаєва матимуть можливість проголосувати за вчителя місцевої школи №6, захисника Донецького аеропорту Сергія Гуссіді. Він балотується до міської ради, бо впевнений, що військово-патріотичне виховання підростаючого покоління – справа надто серйозна, щоб фінансуватися за залишковим принципом

 

 Сергій Гуссіді під час служби в АТО витягнув щасливий білет – він вижив у пеклі Донецького летовища під час найважчих боїв. Майже без втрат з аеропорту вийшов і взвод 90-го окремого десантного батальйону, яким командував Сергій. Дуже хочеться, щоб ветерану пощастило і на місцевих виборах, адже «кіборг» має купу класних ідей, більшість з яких стосується патріотичного виховання нашого з вами майбутнього – дітей.

 

 Герой нашої розповіді викладає старшокласникам предмет «Захист Вітчизни». Повернувся до улюбленої справи після демобілізації. Але тепер робить це, спираючись не лише на теоретичні знання, але – і на реальний бойовий досвід. За високі досягнення у своїй роботі Сергія у 2016 році було обрано вчителем року міста Миколаїв.

 

 Окрім викладацької роботи, Сергій Гуссіді разом зі своїми побратимами приділяє багато часу організації різноманітних заходів патріотичного спрямування для школярів.

 

 «Разом з однодумцями ми наполегливо працюємо над військово-патріотичним вихованням. Пропонуємо цікаву та сучасну альтернативу існуючим ще з радянських часів масовим заходам, як то, покладання квітів на 9 травня чи незрозумілі польові збори «для галочки». Ми проводимо вишколи з таборуванням, марш-кидки, тематичні фестивалі, козацькі змагання. Тобто, ми працюємо над тим, щоб діти росли патріотами своєї країни, знали свою історію та могли, за потреби, стати на захист держави», – розповідає Сергій.

 

 Але, щоб втілювати в життя всі креативні задуми ветеранів, потрібні немалі кошти. За словами Сергія Гуссіді, перші заходи воїни організовували власним коштом. Потім зверталися за допомогою до бізнесу та влади. Але це рятувало ситуацію ненадовго, бо, на думку «кіборга», кошти на патріотичне виховання мають бути закладені в бюджет.

 

 Адже сьогодні має місце ситуація, коли «на папері» існує купа міських та обласних програм вказаного спрямування, але фінансування під ці програми, або взагалі не передбачене, або воно відверто мізерне. Депутатство допоможе вчителю донести до влади всю важливість порушеного питання та змінити ситуацію на краще.

 

 Окрім цього, ветеран протягом п’яти років очолює громадську організацію «Асоціація інвалідів-ветеранів АТО», тому у своїй депутатській діяльності також планує зосередити увагу на питаннях соціального захисту інвалідів з числа ветеранів.

 

 «Я балотуюсь у депутати Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція». Мені близькі пріоритети цієї сили, її програма та головне гасло: «Владу – громадам!» – пояснює свій вибір Сергій Гуссіді. – У нашому місті дуже багато активних ветеранів, людей, які пройшли війну та є гідним прикладом для інших, у першу чергу, для підростаючого покоління. Я хочу, щоб наші діти могли розмовляти українською мовою в українському Миколаєві!»

 

 На наш погляд, це прекрасна мета, набагато краща та реальніша, ніж вигаданий тотальний добробут та мир в усьому світі.

 

Олена Шаріпова, НОВА – новини ветеранів: інформаційний портал для учасників АТО/ООС

 

Нагадуємо: