Віцепрем’єр: Конфлікт на Донбасі не заважає вступу до НАТО

Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина пояснила, що конфлікт на Сході не завадить Україні вступити до НАТО. Про це чиновниця розповіла в інтерв’ю “РБК-Україна”

 

“Подивімось реально. Серед членів НАТО є чимало країн із територіальними конфліктами. Є країни Альянсу, в яких між собою є спірні територіальні питання. До речі, Німеччина була прийнята в НАТО, попри те, що частина її території (НДР) була окупована Радянським Союзом. Є шалений попит на високий політичний діалог між Україною і НАТО. Як показує практика, за наявності такого попиту – інструменти і методи знайдуться” – пояснила чиновниця.

 

Стефанишина сподівається, що  унікальний досвід України щодо боротьби з гібридними загрозами, з інформаційними, військовими, кіберзагрозами дасть можливість створити центр передового досвіду по боротьбі з гібридними загрозами, який і буде вагомим внеском України в систему колективної безпеки НАТО.

 

“Ми довели свою боєздатність, можливість захистити не лише свою країну, а й весь східний кордон Європи. Також забезпечили свою оперативність в патрулюванні й контролі в Чорному морі та довели свою правоту в міжнародних інстанціях. Уже третій рік поспіль виконуємо Річні національні програми (РНП), які за змістом є планами дій щодо членства” – резюмувала прем’єр.

 

Нагадаємо:

 

На Донбасі пошкодили майже вісімсот шкіл