Вадим Рабінович у Чернігові проїхався на джипі по могилах

18 червня 2020 року  у Чернігові, автомобілі, на яких пересувався Вадим Рабінович зі свитою, проїхалися по історичним похованням на Болдиній горі. Все це відбувалося під пильним контролем представників поліції та колишнього начальника поліції м. Чернігова Володимира Реберга (на фото). Жодного протоколу за пересування автотранспортом історично-захисною зоною, поліція не виписала і порушників не затримала. Та в данному випадку більше обурює інше – Рабінович зі свитою під охороною поліції їхав по могилах наших великих пращурів.

 

Варто відзначити, що передувало цьому. Так, Вадим Рабінович заїхав кортежем на охороняєму культурно-історичну зону парк Болдині гори в Чернігові, де був заблокований представниками Національного корпусу та підрозділу ОУН-ПІВНІЧ. В результаті виникшої сутички із правоохоронцями, які супроводжували кортеж, близько 10 представників вишезгаданних організацій були затримані. А автомобіль, за кермом якого їхав Рабінович, було закидано яйцями.

Після цього, у супроводі та під охороною поліцейських, кортеж проїхався по історичних похованнях наших пращурів.

Довідка:.

Розміщений на Болдиних горах на площі 1,2 га курганний комплекс є одним з найбільших, відомих науці, в Україні некрополів ІХ—ХІ століть — складається з 6 курганних груп (загалом збереглося близько 230 курганів), що визначили заселену територію міста. Одні з найбільших — курган “Голубище” знаходиться в північно-східній частині некрополя, має висоту 6 м (у давні часи 8,5 м), діаметр — 22 м, та курган “Безіменний” , який на думку професора Бориса Рибакова належить до 1-ї половини X сторіччя. Кургани Болдиних гір досліджувалися у 1872 і 1908 роках Д. Я. Самокввсовим, у 1965 році С. С. Ширинським.

У середині ХІ століття на Болдині гори прийшов монах Антоній Преподобний, який заснував земляні споруди, так звані Антонієві печери. Вони з’єднані підземними переходами з Іллінською церквою, яку було споруджено в XII століття.

В Антонієвих печерах у 1654 році поховано соратника гетьмана Богдана Хмельницького Чернігівського полковника Стефана Подобайла.