У перший день квітня зросла кількість і інтенсивність обстрілів позицій ЗСУ: троє поранених

Першого квітня збройні формування Російської Федерації, всупереч взятим на себе зобов’язанням, 15 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. 

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” зафіксовано чотири обстріли. По нашим захисникам гатили з артилерійських систем великих калібрів у поєднанні з мінометним вогнем. 

Ввечері російські окупанти з району н.п.Голубівське розпочали інтенсивний обстріл позицій ЗСУ поблизу Новотошківського. Протягом двох годин російські гібридні найманці випустили по нашим захисникам близько 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм та 122 мм та понад 170 мінометних мін 120-го калібру. 

З 82 мм мінометів окупанти обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Хутора Вільного та Новоолександрівки. В районі Хутора Вільного ворог також застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Надвечір рашисти кілька разів відкривали вогонь з гранатометів різних систем по наших позиціях поблизу Оріхового.

Українські захисники змушені були надати окупантам адекватну відповідь.

Уже кілька днів поспіль не стихають обстріли позицій ЗСУ в районі відповідальності ОТУ “Схід”. Вчора тут було зафіксовано 11 обстрілів.

Зранку, поблизу Павлополя, окупанти обстріляли наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. 

Надвечір в районі Пісків обстріли з БМП-1.

Із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог двічі відкривав вогонь по околицях Мар’їнки.

Всього один раз були обстріляні наші позиції в районі Красногорівки.

Біля Новомихайлівки упродовж дня позиції Об’єднаних сил були обстріляні тричі. Російські терористичні сили вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Двічі ворог влаштував провокації із застосуванням стрілецької зброї поблизу Пісків.

Один обстріл зафіксовано біля Миколаївки.

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Поранених доправили до військово-медичного закладу і надали належну медичну допомогу.

За даними розвідки 01 квітня у російських окупантів один «двохсотий» і, щонайменше, троє «трохсоті».

На ділянках розведення №1, №2 та №3 ситуація залишається стабільною. 

Режим «ТИША» дотримується.