Харківська обладміністрація хоче виділити 160 тисяч гривень на фестиваль неіснуючого народу

Департамент масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Харківської обладміністрації може виділити близько 160 тисяч гривень на фестиваль неіснуючого народу. Відповідну інформацію опублікував почесний голова “Спілки ветеранів АТО” Павло Федоров.

 

Відповідну заявку, за опублікованими даними, подала ГО “Харківське товариство східних слов’ян”. Подібні конкурси у минулому організація до цього неодноразово вигравала. Наразі товариство просить у обласної адміністрації 156 960 гривень на фестиваль творчості “руського народу” “Таліца”.

 

Павло Федоров відзначає: “Був колись такий собі “Народ Руський” (лат. Genus Ruthenicum) — одна з державотворчих націй у таких середньовічних східноєвропейських державних утвореннях, як Велике князівство Литовське і Річ Посполита Обох Народів. Але зараз цей народ не існує, замість нього живуть на світі його правонаступники, такі собі українці та білоруси. Це товариство уже українців і білорусів повідміняло?”.

 

 

Також Павло Федоров попросив взяти на контроль справу Ольгу Лехан, депутата облради від “Європейської солідарності” та очільницю ГО “Дружини ветеранів АТО”.

 

Згідно з регламентом департаменту, журналісти можуть бути присутні на захисті конкурсних робіт. “Нова: новини ветеранів” слідкуватиме перебігом цієї справи.

 

Нагадаємо: