Від слів до справ

  Наприкінці серпня президент Володимир Зеленський підписав рішення РНБО про заходи щодо кібероборони України, серед яких передбачається створення в країні кібервійськ. Вчора Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов провів нараду щодо створення кібервійськ України. Обговорювалися кілька питань, у тому числі завдання, які має виконувати новий вид військ, їх комплектування та забезпечення. Про це повідомляє пресслужба РНБО.

 

  У нараді взяли голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрій Щегол, гендиректор директорату трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міноборони Сергій Максимов та його заступник Сергій Галушко, заступник голови офісу президента Роман Машовець та співробітники апарату РНБО.

 

  Під час наради відбувся обмін думками про обсяг матеріально-технічного забезпечення та фінансування кібервійськ, які необхідні для їх створення та функціонування. Також порушувалися питання комплектування нового виду військ особовим складом, їх основні завдання та ряд інших питань.