Командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Павлюк вручив нагороди захисникам Попасної (ФОТО)

  04 вересня 2021 року жителі міста Попасна (Луганська область) відзначили 83-ю річницю свого населеного пункту. Міста, де влітку 2014 року точилися жорстокі бої з проросійськими сепаратистами за контроль над цим населеним пунктом. Міста, яке увійшло в історію антитерористичної операції (нині – ООС), як приклад жертовності його мешканців і мужності всіх, хто його захищав від сепаратистів.

 

  І хоча в липні 2014 року бійці батальйону «Донбас» разом з підрозділами Нацгвардії України звільнили Попасну, бойовики продовжували штурм міста і його нищівні обстріли.

 

  За офіційними даними, під час боїв було вбито 45 мирних жителів, майже сімдесят попаснянців отримали поранення, було повністю зруйновано 55 будинків, пошкоджено 1971 будівлю. Багатостраждальне місто й нині перебуває у форпості бойових дій на Сході України.

 

  Тому, мабуть, не випадково на святкування Дня міста у парку «Зелений простір» зібралося багато містян, котрі розділили миті урочистостей з гостями міста. Як повідомила «НОВА» начальник відділу організаційної роботи і масових комунікацій Попаснянської міської ВЦА Вікторія Степанова, право відкрити урочистий захід надали почесному мешканцю міста, міському голові міста Попасна (1980-2002р.р.) Борису Дмитровичу Сафонову, який є ровесником Попасної.

 

  Символічно й те, що ветерану органів місцевого самоврядування піднятися на сцену допомагали сильні молоді військові хлопці, які захищають луганчан в цей складний час для нашої країни з 24-ї окремої механізованої бригади. Два покоління зійшлися на одній сцені, два покоління люблять і боліють душею за Попасну і Україну.

 

  Серед почесних гостей попаснянців був і командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Павлюк. За сумлінне та якісне виконання своїх обов’язків, вагомий особистий внесок у розвиток Попаснянської громади, участь у захисті міста та операції АТО/ООС він нагородив активних жителів міста Попасна, які живуть з Україною в серці, є патріотами громади. Поміж них і фронтовики. Зокрема, електрогазозварювальник Олександр Демченко, тренер Ганна Кудацька, волонтер Вадим Дунілін, ветеран праці Олександр гужевський, вчитель місцевої гімназії Анатолій Бреславський.

 

  Після офіційної частини урочистостей на жителів міста-фронтовика чекала святкова розважальна програма, участь у якій взяли, як творчі колективи місцевої школи мистецтв, палацу культури та дозвілля тощо, так і «зіркові» гості: співачка і волонтерка NELYA, українська денс-співачка,Е.К.А, суперфіналісти шоу Х-фактор(The XFactor Ukraine), відомі далеко за межами нашої країни голоси «Тріода».

 

  На завершення свята група дітей запустила в небо повітряні кульки з прив’язаним до них прапором України. А зі сцени в цей час лунав вірш, присвячений місту Попасна:


Квітуй моє місто у злагоді й мирі.
Краяни, щасливо живіть!
І в нас Україні, у дружній родині
Нащадкам добро збережіть.

 

Олександр Брусенський, НОВА: новини ветеранів АТО/ООС