ОКСАНА КОЛЯДА: РОЗБУДОВА СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ, ЯКІ ОТРИМАЛИ ТРАВМИ ТА ПОРАНЕННЯ – ОДИН ІЗ ПРІОРИТЕТІВ МІНВЕТЕРАНІВ

Очільниця “Мінветеранів” Оксана Коляда розповіла в ефірі «1+1», що окрім реабілітації самих учасників змагань, Міністерство має на меті популяризацію “Ігор Нескорених” в Україні для заохочення всіх ветеранів до занять спортом, а також для зміни ставлення суспільства до ветеранів загалом. Зокрема Міністерство працює над тим, щоб міжнародні змагання Invictus Games свого часу відбулись і в Україні.

«Мати амбітну ціль – це добре і ми таку маємо. Invictus Games – це один із проєктів, у якому ми беремо участь і яким пишаємося. Ми розглядаємо можливість прийняти в Україні міжнародні змагання, але до цього часу має бути проведена величезна робота. Маємо перелік вимог і активно над ним працюємо», – розповіла Оксана Коляда.

Також вона зазначила, що на сьогодні інфраструктура України далеко не готова для зайняття спортом ветеранів, тому завдання “Мінветеранів” – розбудова такої інфраструктури. Необхідно зробити спортивні клуби доступними для людей на візках та з іншими особливими потребами, дати їм мотивацію для зайняття спортом.

«Коли один із хлопців, який є учасником національної збірної Ігор Нескорених, знову почав ходити, а до цього він не ходив три роки, приходить розуміння, що “Мінветеранів” робить важливу справу, – поділилась Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій України та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда. 

Наша збірна готується до змагань у Гаазі, й найближчим часом до нас приїздить тренерський склад збірної США та Великої Британії для обміну досвідом.

 

За матеріалами Міністерство у справах ветеранів