У РОСІЇ НОВИЙ УРЯД ОЧОЛИВ “ПРИНЦИПОВИЙ ЖОРСТКИЙ МУЖИК”

Держдума РФ затвердила кандидатуру керівника Федеральної податкової служби (ФПС) Михайла Мішустіна на посаду прем’єр-міністра РФ.
В.Путін запропонував кандидатуру М.Мішустіна на посаду прем’єр-міністра 15 січня. Перед цим російський уряд Д.Медведєва пішов у відставку. За проголосували 383 депутати, проти – нуль, утрималися – 41.
М.Мішустін заявив, що найближчим часом надішле В.Путіну список міністрів для складу нового уряду, передає «Інтерфакс».
Перед голосуванням М.Мішустін зустрічався з представниками парламентських фракцій. «Єдина Росія» одноголосно підтримала його кандидатуру, члени ЛДПР також прийняли рішення схвалити його призначення. В КПРФ заявили, що утримаються від голосування.
Новому прем’єрові 53 роки. З квітня 2010 року і до 15 січня він очолював ФНС (Федеральну податкову службу), а точніше технічно її очолює і очолюватиме до тих пір, поки не буде опублікований указ про його відставку. М.Мішустін має докторську ступінь в галузі економіки.
У 1992-1996 роках він “засвітився” в бізнесі, пов’язаному з комп’ютерними технологіями. З 1998 року (з перервами) працював на держслужбі. Був заступником у міністра Російської Федерації з податків і зборів Бориса Федорова. Згодом очолював Федеральне агентство з управління особливими економічними зонами, а також Федеральне агентство кадастру об’єктів нерухомості.
Як цікаву деталь в біографії М.Мишустина варто відзначити те, що в березні 2008  і по 2010 рік Мішустін займав посаду президента UFG Capital Partners і керуючого партнера групи UFG Asset Management.