Завдяки карантину кількість хворих на COVID-19 почала знижуватися

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 шостого травня в Україні на COVID-19 захворіло 13184 осіб, з них:  померли – 327 особи; змогли подолати хворобу – 2097 пацієнтів. За минулу добу приріст захворюваності склав 487 нових випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій України російські окупанти ретельно приховують.

 

Ми вже повідомляли, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського, поінформував про зафіксований рекордно низький відсоток людей, які захворіли на СOVID-19, відносно загальної кількості активних хворих – 3,5%.

 «Дуже позитивна тенденція. Завдяки старанному дотриманню карантину Україні вдалося оминути найстрашніші сценарії. Як ми й передбачали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до послаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якомога безпечніше розпочати вихід з карантину», – сказав Володимир Зеленський.

Дане повідомлення було розміщено на сайті Офісу Президента.

Завдяки карантину кількість хворих на COVID-19 почала знижуватися

Представник Кабміну в Раді Василь Мокан заявив, що українці можуть не розраховувати на швидке повернення до звичного життя. За його прогнозом, про остаточне зняття карантину можна буде говорити у червні чи липні, або й у вересні.

«… хочу внести ясність щодо термінів карантину – офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п’ятим етапом поступового виходу. Тому про повне завершення карантину і повернення до нормального функціонування держави можна буде говорити наприкінці червня-липні, а може і в серпні або вересні – все буде залежати від епідеміологічної ситуації та статистики рівня захворюваності / смертності від коронавирусу», – роз’яснив він.

Мокан додав, що зняття карантину означатиме скупчення людей й майже 100%-ву вірогідність повторного спалаху, – повідомляє «Преса України».