Парламентарям України є чому повчитися у парламентарів Чехії

  Вже восьмий рік фактично триває російсько-українська війна. Але парламентарі України, чомусь, ніяк не можуть зробити той крок, на який зважилися парламентарі Чехії.

 

  Після того, як стало точно відомо про причетність спецслужб РФії до вибуху на складі боєприпасів аж 7 років тому, із Чехії на Росію одразу відправили 18 російських дипломатів, які насправді є офіцерами ГРУ та СЗР РФ.

 

  У Кремлі «абідєлісь» і у відповідності до щойно накресленої «червоної лінії», вислали з РФії 20 чеських дипломатів, чим фактично паралізувала роботу посольства Чехії в Москві. Звичайно, це не влаштувало Прагу і росіяни отримали ультимативні вимоги «скоригувати координати своєї «червоної лінії», на що відповіли відмовою.

 

  І тут починається те, чому нам варто навчитися у чехів – умінню поважати себе і відстоювати інтереси своєї держави!

 

  62 із 72 членів Сенату Чехії проголосували за резолюцію, що закликає чеський уряд розірвати Договір про дружбу з Росією та скоротити дипломатичне представництво РФ у Чехії до ОДНІЄЇ людини, через вибухи у Врбетіце у 2014 році, які влаштувало ГРУ РФ. Сенатори назвали це “актом державного тероризму проти одної держави ЄС, а отже, і проти всього ЄС”

 

  Раніше таку пропозицію підтримала Палата депутатів (нижня палата парламенту). Сенат також вимагає від РФ компенсації, а також вимагає обговорити ситуацію навколо вибухів на рівні Ради безпеки ООН, НАТО та ЄС.

 

Нагадуємо: