Російські окупанти на Донбасі теж проводять військові навчання паралельно із навчаннями «Кавказ 2020»

 Паралельно з проведенням в РФії військових навчань «Кавказ -2020», російські окупанти і їхні поплічники в ОРДЛО також проводять навчання.

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

 

 Окупанти проводять позапланові навчання батальйонних тактичних груп окремих мотострілкових бригад, стрільби артилерії, в тому числі реактивних систем залпового вогню, і бойових машин в частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК, інформує прес-служба Міністерства оборони.

 

 Також ворог провів ротацію артилерійських підрозділів на лінії зіткнення і посилив спостереження за позиціями Об’єднаних сил з метою уточнення цілей для вогневого враження.

 

https://www.youtube.com/watch?v=jBOJdC3xcbQ&feature=emb_logo

 

 З початку вересня СММ ОБСЄ зафіксувала кілька фактів мінування окупаційними військами РФ непідконтрольною уряду України території Донбасу. Використовуються в тому числі і приховані способи мінування. Штаб ООС зазначає, що окупанти системно порушують низку міжнародних угод, і звертає увагу цивільного населення на необхідність підвищеної пильності при пересуванні в районі проведення ООС.

 

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС в Facebook.

 

 Відзначається, що під час спостережних польотів безпілотники СММ ОБСЄ зафіксували:

28 серпня – встановлено 10 протитанкових мін у мікрорайоні Трудовскоє, які заблокували дорогу на Мар’їнка;

1 вересня –  встановлено 23 протитанкові міни на території донецького аеропорту;

4 вересня – встановлено 4 протитанкові міни, і 7 вересня встановлено  8 протитанкових мін на автодорозі у населеного пункту Весела Гора Луганській області;

13 вересня – встановлено 14 протитанкових мін на автодорозі у Саханка, 8 протитанкових мін в один ряд і 20 протитанкових мін нещільними групами на цій же автодорозі але у Веселої Гори;

19 вересня – встановлено протипіхотну міну МОН-200 у Молодіжного.

 

 Російські окупанти використовують і приховані способи мінування території, зокрема протипіхотними мінами ПОМ-2, з періодом самоліквідації від 4 до 100 годин, для доставки яких використовується РПГ-7.

 

 Також російські-окупаційні війська продовжують перешкоджати діяльності представників СММ ОБСЄ, не пропускаючи їх на непідконтрольну Україні територію.

 

 

https://www.facebook.com/pressjfo.news/videos/848610425879092