Воїни територіальної оборони на Харківщині взяли участь у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2020»

 На Харківщині резервісти та військовозобов’язані відпрацювали завдання виходу на ділянку прикриття державного кордону, несення служби на блокпостах, відбиття нападу умовного противника та відпрацювання заходів контрдиверсійної боротьби, – повідомляє АрміяInform.

 

 Заняття були побудовані так, щоб воїни тероборони вчилися швидко реагувати на складні ситуації, обирати найоптимальніший варіант виконання завдання та бути стійкими до психологічних навантажень.

 

«Об’єднані зусилля – 2020»: на Харківщині воїни тероборони вчилися швидко реагувати на складні ситуації

 Під час полігонного вишколу з воїнами ТрО займалися 10 інструкторів, яких спеціально відрядили з бойових військових частин різних видів та родів військ оперативного командування «Схід».

 

 У рамках СКШН «Об’єднані зусилля – 2020» будівельники, цивільні водії та навіть голови селищних рад залишили свої сім’ї, щоб удосконалити військові навички в складі окремої бригади територіальної оборони.

 

 Серед учасників зборів був і голова Гур’єво-Козачанської сільської ради Золочівського району Валерій Мартиненко. Свого часу він відслужив строкову службу, а єдиний його син носить нині погони нацгвардійця.

 

 Захід був також дуже корисний для всіх державних посадовців, начальників регіональних структур всіх силових відомств України. Вони мали змогу відпрацювати величезний пласт роботи, що, як вважають фахівці, значно посилено місцеву територіальну оборону.

 

Фото Дмитро Горбунов