У Києві відбувся “Марш Слави” під гаслом: «Бій колаборантам!»

 Декілька тисяч українців вчора пройшлися центральними вулицями Києва, у пам’ять про 78-у річницю створення Української повстанської армії. Організаторами “Маршу Слави” виступили ВО “Свобода”, “Національний корпус”, “Правий сектор”. У заході взяли участь активісти цих партій та ветерани російсько-української війни.

 

 “Марш” пройшов під гаслом «Бій колаборантам!» та завершився передачею до Офісу президента України вимог демонстрантів.

 

 Як передає кореспондент УНІАН, біля Офісу президента відбувся мітинг, на якому колишній командир полку “Азов”, керівник центрального штабу партії “Національний корпус” Максим Жорін озвучив вимоги учасників Маршу до діючої влади.

 

 “Перше: ми вимагаємо прийняти закон про захисту Української держави від колаборантів”, – сказав Жорін. Він висловив переконання, що той факт, що такий закон не ухвалений, свідчить про те, що в Офісі президента перебувають колаборанти.

 

“Друге: ми вимагаємо звільнити з посади генерального прокурора Венедіктову, тому що ця людина не має ані морального права, ані професійної компетенції. Більше того, саме Венедіктова системно працює над тим, щоб фабрикували справи та кидати за грати українських патріотів”, – наголосив Жорін.

 

Третя вимога до влади – припинити переслідування патріотів та людей, які захищають Україну.

 

“І нарешті розпочати реальну боротьбу з п’ятою проросійською колоною всередині країни”, – наголосив Жорін.

 

 До учасників зібрання вийшов представник Офісу президента якому і були передні у письмовому вигляді вищезазначені вимоги.

 

 Нагадуємо:

 Під час “Маршу” 23 серпня учасники вже вимагали від «влади» розробити і прийняти законодавчі норми, які б дозволяли не тільки чітко визначити поняття «колаборант», а також створити умови до притягнення таких людей до відповідальності.  14 жовтня 2020 року разом з “Вимогами учасників Маршу” активісти передали до ОП вже розроблений юристами законопроект про захист української державності від проявів колабораціоналізму, який вимагають негайно ухвалити.

 

 Учасники зібрання висловили крайнє незадоволення тим, що президент України  Володимир Зеленський особисто не вийшов до них, та  відреагували на це скандуванням: “Ганьба!”.

 

Наприкінці мітингу активісти запалили піротехнічні засоби. Після передачі вимог було оголошено про завершення заходу.

 

Нагадуємо: