На «лінії розмежування» минулої доби було майже «тихо», але маємо двох поранених

 23 вересня 2020 року було зафіксовано три порушення домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках ТКГ.

 

 Поблизу Попасної російські окупанти обстріляли наші позиції з автоматичного станкового гранатомета.

 

 В районі населеного пункту Водяне задокументовано прольоти двох  безпілотних літальних апаратів – типу «Квадрокоптер» і «Фантом-4», які перетнули лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби  були створені умови для припинення подальшого застосування рашистами БПЛА.

 

 В   районі населеного пункту Піски внаслідок підриву на «невідомому вибуховому пристрої» двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали осколкові поранення.

Стан здоров’я воїнів середнього ступеня важкості. На місці події обставини «інциденту» з’ясовують керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку..

 

З метою ліквідації наслідків обстрілів рашистської артилерії попередніх років рятувальники Об’єднаних сил відремонтували 8 будинків, на 7 об’єктах ще тривають роботи.

 

Саперами ДСНС обстежено понад 6 гектарів території в прифронтовому районі, знайдено та передано на знищення 82 вибухонебезпечних предмети.

 

 Російські окупанти продовжують практику безпідставних звинувачень ЗС України приховуючи власні порушення “повного всеохоплюючого режиму припинення вогню”.

 Днями, на YouTube-каналі, російські пропагандисти опубліковали чергове фейкове відео, де, за їх версією, начебто українські захисники проводять якісь інженерні роботи в районі н.п. Водяне.

 Відео було відзнято без конкретної прив’язки до місця і часу фіксації і має відверто постановочний характер.

 Цей фейковий відеоролик є черговим прикладом маніпулятивної ворожої пропаганди, яка має на меті звинуватити Об’єднані сили у недотриманні умов домовленостей від 22 липня 2020 року та бажанні в котре зірвати «мирний процес». Він потрібен російським окупантам для того, щоб за допомогою телебачення, соцімереж та пропагандистських інструментів сформувати у місцевого населення недовіру до військовослужбовців Об’єднаних сил та їх командирів.

 Не досягнувши результату під час нещодавніх провокацій щодо дискредитації наших морпіхів у районі населеного пункту Шуми, збройні формування РФ намагаються застосовувати подібну тактику і біля Водяного. 

 Пресслужба Об’єднаних сил наголошує, що на відміну від окупантів, усі підпорядковані підрозділи Об’єднаних сил дотримуються заради миру, збереження життів військовослужбовців і цивільного населення “повного всеохоплюючого режиму припинення вогню”.

 

Нагадуємо: